Круглый стол: «Умные технологии ресурсо- и энергосбережения в пищевой промышленности смежных отраслях»
Smart technologies of resource and energy conservation in the food industry and related branches
Keywords:heating of greenhouses, the use of flue gases, improving the energy efficiency of cold supply, the choice of refrigerant
Food and processing industry is the backbone of the country’s economy, forming an agri-food market, food and economic security. One of the priorities of the long-term period is the transition of the food and processing industry to resource-saving technologies that ensure non-waste production with minimal environmental impact. What innovative technologies can meet your goals? What opportunities for energy saving are provided by automation in the production, logistics and sale of food? These questions are answered by experts and representatives of different companies.
Пищевая и перерабатывающая промышленность является системообразующей сферой экономики страны, формирующей агропродовольственный рынок, продовольственную и экономическую безопасность. Одним из приоритетов долгосрочного периода назван переход пищевой и перерабатывающей промышленности к ресурсосберегающим технологиям, обеспечивающим безотходное производство с минимальным воздействием на экологию. Какие инновационные технологии могут обеспечить выполнение поставленных целей? Какие возможности по энергосбережению дает автоматизация в производстве, логистике и реализации продуктов питания? На эти вопросы отвечают эксперты и представители разных компаний.
Статья опубликована в журнале “Энергосбережение” за №8'2018
Подписка на журналы